« IELTS Vocabulary: collocations | Main | IELTS Listening: multiple choice keywords »

Monday, April 25, 2016

Comments

Feed You can follow this conversation by subscribing to the comment feed for this post.

Hi simon sir,
plz help me with this que
is it ok to use below synonyms for equal ability and mixed ability?
Same ability=homogeneous ability
mixed ability=heterogeneous ability
que-can i use an infux for writing task 1 and 2?
Is it an academic word?
Thanks

Thanks Simon.

hello everybody...
I need help. Is it ok to use idioms in the ielts writing?

this is the best site i have ever seen in my life. because of this site, i got overall 6.5 in ielts

Cambridge book 8

Test 4

Passage 1

Paragraph 1

Japan has a significantly better record in terms of average mathematical attainment than England and Wales. Large sample internatiinal comparisons of pupils attainments since the 1960s have established that not only did japanese pupils at age 13 have better scores of average attainment, but there was also a larger proportion of Louw attainers in England, where, incidentally , the variation in attainment sxores was much greater. The percentage of Gross National product spent on education is reasonably similar in the two countries , so how is this higher and more consistent attainment in maths achieved?


Q:6 thereis a wider range of achievement amongst English pupils studying maths than amongst their Japanese counterparts.


7: the percentage of Gross National Product spent on education generally reflects the level of attainments in mathematics ..

Yes or No


Please simon im confused about these question .

Can anybody explain why the answer is either yes or no..

Q6 : Yes
England, where, incidentally , the variation in attainment scores was much greater: Attainment: achievement

Q7: No
The percentage of Gross National product spent on education is reasonably similar in the two countries : But they behave in different ways

hi i have some problem in Cambridge ielts book 9 test 1 reading passage 1 question #3 actually it looks true but it is false , could anyone please explain it ,i would be very thankful to you

khushbakht.....

if you read the third paragraph in the passage you will find the answer:

"Parkin's scientific gifts doon cought Hofmann's attention and,within tow years,he became Hofmann's youngest assistant"

soon

soon caught

okey thanks N.S

true false not given
in Cambridge ielts bbok 9 test 1 question 3

question is "Perkin employed August Wilhelm Hofmann as his assistant."
and the statement is in 3rd para is "Perkin's scientific gifts soon caught Hofmann's attention and, within two years, he became Hofmann's youngest assistant."
in book the answer is "false" please explain why? (it seems to me "true")

sorry N.S i still don't understand why it is false even we got same info in passage???

Dear Khushbakht,

The question says: Hofmann was assistant.
The passage says: Parkin was assistant.

It is obviously False.

okey i was confused thanks dr Ali

It is False reason:
It was not Hofmann who became the assistant but it was the Perkin who became the assistant of Hofmann....The question is just of opposite of what is given in the passage

Thanks Simon.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name is required. Email address will not be displayed with the comment.)